Visie

Ik wil mijn steentje bijdragen om mensen te helpen weer gezonde voedingskeuzes te maken, te genieten van hun eten, voldoende te bewegen en genoeg tijd te nemen voor ontspanning. Ze helpen weer in balans te komen, met een lager risico op gezondheidsproblemen.

We leven in een welvarend land en de supermarkten liggen vol met allerlei soorten eten en drinken. Het aanbod is enorm en het is lastig om een goede keuze te maken. Ook is de werk- en prestatiedruk hoog, wat ervoor zorgt dat veel mensen last hebben van stressklachten. Met stressklachten is het extra lastig om goed voor jezelf te zorgen en gezonde keuzes te maken. Dit zorgt ervoor dat mensen te veel suiker, vet of zout eten, te weinig bewegen, geen tijd maken voor ontspanning en daardoor sneller ‘welvaartziekten’ kunnen krijgen. Welvaartziekten zijn: Obesitas (overgewicht), Diabetes type 2 en Hart- en vaatziekten. Ook kunnen ongezonde eetgewoonten en leefwijze bijdragen aan het ontstaan van kanker.

Je leefstijl veranderen is een proces dat het beste verloopt in kleine, haalbare stappen. Bijvoorbeeld door dagelijks meer beweging in te plannen, te kiezen voor gezonde tussendoortjes en op tijd naar bed te gaan. Op die manier ‘slijten’ je nieuwe, gezonde gewoontes langzaam in en zullen ze ook blijvend zijn. Als coach kan ik je begeleiden in dit proces van gedragsverandering.